dilluns, 11 de març del 2013

L'advocada Magda Oranich i l'autora presentaran 'El pou dels maquis' a Barcelona

L'advocada, periodista i política Magda Oranich acompanyarà l'autora, Margarida Aritzeta, en la presentació a Barcelona de la novel·la 'El pou dels maquis' i del volum "El pou dels maquis. Els fets, els documents. Realitat i documentació d'una novel·la verídica", editats per Cossetània. L'acte es farà el dilluns, 18 de març, a la Llibreria Excellence, situada al número 191 del carrer de Balmes.


Magda Oranich i Solagran (Barcelona, 1945) és advocada i política i Llicenciada en Dret i Periodisme. Dedicada al dret penal, va formar part de l'equip defensor del militant d'ETA Jon Paredes Manot, Txiki, en el consell de guerra del 27 de setembre de 1975. Després de la fi del franquisme va militar a Nacionalistes d'Esquerra i després a ICV, formació amb la que va ser escollida diputada al Parlament de Catalunya el 1992.També ha estat membre de la Comissió dels Drets humans del Col·legi d'Advocats de Barcelona i membre de la Comissió de Reforma dels Estatuts del Futbol Club Barcelona. El 1995 va abandonar ICV i va ser regidora independent per les llistes de CiU a l'Ajuntament de Barcelona el 1999.
"El pou dels maquis" és la història novel·lada resultant de quatre anys d'investigació i de documentació sobre la presència de maquis a l'Alt i el Baix Camp. La majoria dels personatges, localitzacions i fets que apareixen a la novel·la són reals i s'hi descriu una època convulsa on les tortures, les traïcions i les decisions personals van marcar als que hi participaven com a peces d'un tauler d'escacs en el que, a nivell mundial, no deixaven de ser peons. El segon llibre, "El pou dels maquis. Els fets, els documents. Realitat i documentació d'una novel·la verídica", és un 'making of' que mostra el procés de descoberta dels fets, de localització dels documents, la consulta de la documentació del Consell de Guerra Sumaríssim (encara avui obert) al que va tenir accés l'autora pel fet de ser familiar directa de dos dels encausats (el seu pare i el seu avi) i un recorregut per la memòria de la mateixa Aritzeta.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons